Tänään tuntuu irtoavan tarinaa...

Mies lähti lenkille. Se on "maratoonari, maratoonari on kaikkien kaveri; TEIDEN TUKKO". Munkin piti mennä salille tai siis tanssitunnille, mutta peruin. Niska ollut jo monta päivää jotenkin jäykkä ja kipeä. En uskalla siis lähteä repimään...

Niskakivusta päästään taas kätevästi kipujen maailmaan ja endometrioosiin.

Miten sairaus voikin olla niin lamauttava? Apulannan laulu on niin osuva, "Kipu kuolee huutamalla. Alastomana lattialla. Miten kauan sitä kestää, sitä ei voi tietää. Kehen sattuu ja kuinka paljon, siitä kysymys enää tässä kai on? Kun on saavuttu siihen pisteeseen, ettei mikään ole varmaa." Hieman omaan muotoon muutettuna Tonin sanat osuvat aika syvälle... Sopii niin moneen tämänhetkiseen ajatukseen...

Endometrioosin aiheuttamaa kipukohtausta on jossain tieteellisessä julkaisussa verrattu sydänkohtauksen kipuun. Kun verenkierto lantion alueella estyy ja aiheuttaa suurta tuskaa. Näin on!! Siihen lisätään vielä eri tilanteista johtuvat kivut, esimerkiksi vessassa käynti aiheuttaa ihan omat kipunsa ja alkaa olla jo oma taiteenlajinsa. Menkkojen aikaan sitä melkein alitajuisesti vaihtaa nestepaastolle ettei tarvitse pungertaa mitään ulos. Sääli vaan, että ihmisen on juotava, kun pissalla käyminenkin saa pahimmillaan tuskanhien pintaan ja oksennuksen kurkkuun.

Toisaalta se kokonaisvaltainen kipu, polttelu ja kramppaus on ehkä vittumaisin. Sitä kun ei saa millään kokonaan pois. Tai saa, mutta siihen vaaditaan tippa ja sairaalan autuaat mömmöt. Celebra-Litalgin-Tramal-Panacod-coctail saa nupin niin turvoksiin, että pahin kipu poistuu aisteista hetkeksi. Sitten kun selviät menkoista hengissä, alkaa se helvetillinen hartiasärky. Sen taas aiheuttaa vatsakalvolla elelevä endo, joka kerää nestettä vatsaonteloon. Nukuttua ei saa ilman paramaxia ja viikon kipuilun jälkeen on koko hartian seutu jumissa... Tätä kestää kolmeviikkoa, sitten on viikon tauko ja taas alkaa ne helvetin menkat... Paitsi nyt, kun mä saan ne VAIHDEVUODET Silmänisku. Jotain iloa niistäkin, jos menkat vaikka loppuisi vähäksi aikaa.

Tulevalla viikolla on kaksi kohokohtaa. Ensin tiistaina kampaaja!! Jee, mä haluan mun tumman tukan takaisin ja otsiksen. Ja sitten torstaina on eka Shindo-hieronta. Kokeillaan nyt vaihtoehtohoitoa näihin jumeihin.

Salilla meen käymään parina päivänä, huomenna ainakin crossiin. Meen vaikka lähtis pää ja perse irti, STANA!!

Nyt salaatin vääntöön.