Oli kyllä ihan mahtava reissu :).

Shopiti ShopShop ja välillä huilitauko. Ja taas Shopiti ShopShop...

Hotelli oli Star Hotell Copenhagen ja se sijaitsi aivan Rautatieaseman ja Tivolin vieressä. Hotelli ei tosiaan ollut mikään Hilton, mutta ajoi asiansa tällaisella reissulla.

Näkymä hotellin ikkunasta... Ihan kivaa oli se, että vastapäisessä talossa oli design-huoneistoja ja mm. Jacobsenin tuoleja ja muuta kivaa. Suunniteltiin jo ryöstöä.

Perjantaiaamuna oltiin yhdeksän aikaan paikallista aikaa hotellilla ja saatiin aikaistettua chek inniä niin, että päästiin jo silloin huoneeseen. Kamat yksiöön ja baanalle... Kierreltiin kaupungilla ja haisteltiin hyviä shoppauspaikkoja. Käveltiin tietysti suurin kävelykatu (Ströget) päästä päähän, mutta se on kyllä sellainen turistirysä, että huhuh. Muutamia ihania putiikkeja löytyi tosin sieltäkin . Esimerkiksi Söstrene Grenes oli ihana liike, jossa myytiin käsityöjutskuja laidasta laitaan. Pienellä poikkikadulla sijainnut Notre Dame oli muoviastioiden taivas. Ei mitään Orthex Etola kamaa, vaan ihania värikkäitä astioita. Muutakin oli tarjolla, esimerkiksi puutarhatavaraa, kylppäritavaraa, lasitavaraa yms. Noita on vaan hippasen hankala kuljettaa matkalaukussa.

Perjantai-iltana käytiin Tivolissa ja olihan se upea paikka kaikkine valaistuksineen ja tunnelmineen. Käytiin pizzalla Italialaisessa ravintolassa ja ihan tuli muutaman vuoden takainen reissu mieleen .

Lauantaina lähdettiin jo aikaisin aamusta liikenteeseen (että keretään varmasti shopata tarpeeksi). Käytiin aamupalalla pienessä kahvilassa ja sitten jatkettiin reippailua. Kävellen kuljettiin kokoajan ja kierrettiin kyllä aikamoisia lenkkejä. Pieniä putiikkeja löytyi mitä kummallisimmista paikoista ja ne pitivät sisällään mitä ihanimpia tavaroita. Vaatteita ei juurikaan osteltu, muutama paita ja kengät lähtivät mukaan.

 

Suurimmaksi osaksi meidän ostokset koostuivat sisustustavaroista ja pienistä ihanuuksista. Hintataso oli sama kuin suomessa, paikoitellen jopa korkeampi. Hintasokeaksi tuli helposti, kun käytössä on tanskan kruunu eikä euro...

Sunnuntaina kaupat olivatkin sitten kiinni ja käytimme hyödyksi Hopp on/Hopp off turistibussin ja laivan. Sillä pääsi tosi kätevästi kaikille kuuluisimmille nähtävyyksille.

Tässä vielä lopuksi muutamia kuvia ihanalta reissulta

PUS.