Aloittelen tätä nyt ja jatkan pikkuhiljaa.

Olen siis kohta 32 vuotias, samoin kuin mieheni. Yhdessä olemme olleet 11 vuotta, joista 4 naimisissa.

Minulla on diagnosoitu erittäin vaikea endometrioosi vuonna 2000 ja lapsettomuudesta olemme keränneet kokemusta vuodesta 2005. Takana on kaksi Ivf hoitoa ja 1 Icsi. Kaksi ensimmäistä hoitoa menivät niin, että tuoresiirtoon päästiin, mutta pakkaseen ei saatu mitään ja siirtojen tulos oli nega. Viimeisestä koeputkihedelmöityksestä saatiin kaksi solua pakkaseen ja yksi siirrettiin suoraan. Tuoresiirrosta +, joka meni kesken kolmen päivän päästä. 1. Pas:ista taas +, mutta kävi kuten edellisessä. Viimeinen huurunenä ei sitten selvinnytkään sulatuksesta ja meiän hoidot julkisella puolella loppuivat siihen.

Endometrioosi on aiheuttanut minulle kipujen lisäksi useita suunniteltuja-, sekä hätäleikkauksia. 2007 leikattiin umpisuoli, joka oli täynnä endoa. Muutama kuukausi tästä, minulle tehtiin suunniteltu laparoskopia, jossa todettiin erittäin vaikea endometrioosi. Sairaus oli levittäytynyt palleakaaria myöden lähes jokapaikkaan. Munatorvet tukossa, munasarjat kiinni lantionseinämissä, pesäkkeitä kohdun ja peräsuolen välissä yms. Jotaiin yritettiin leikata, mutta läheskään kaikkea ei saatu pois.

2007 syksyllä puhkesi endometriooma vasemmassa munasarjassa ja aiheutti sisäisen verenvuodon. leikkauspöydälle ja vatsan alueelta imettiin 1.7L verta.  Tästä seurasi usean kuukauden tulehduskierre, jonka aikana vietin viikon jos toisenkin osastolla antibioottitipassa. Kierre saatiin katkaistua Progren Depot hoidolla (piikeillä aiheutetut vaihdevuodet). Tämän jälkeen tehtiin kaksi ivf hoitoa peräkkäin. Syksyllä 2008 repesi vasemmassa munajohtimessa kiinnike, joka repi samalla auki valtimon. Taas leikkauspöydälle, vatsasta 2.8L verta ja vasen munanjohdin poistettiin. Tästä toivuttuamme tehtiin vielä kolmas hoito, josta kaksi plussaa, mutta ei lopputulosta.

Kaiken tämän jälkeen lääkärit ovat päätelleet että, lääkärin lausuntoa lainatakseni, munasarjareservini on erittäin heikkolaatuinen.